Pytanie do znających okolice...
Gdzie w okolicach Augustowa można plażować? Plaża miejska w Augustowie to jakiś dobry żart, Patelnia niedaleko Studzienicznej właściwie też... Gdzie więc jechać na plażowisko? Jutro jadę do Wigier, ale chciałbym znaleźć coś zdecydowanie bliżej...
Na Wigry (Stary Folwark) teraz długo się jedzie, bo cała droga w remontach (trasa Suwałki - Sejny). Średnia przyjemność, jak 15 km zrobisz godzinę.
Z innych Giby (trasa Augustów - Sejny), ale też kawałek trzeba podjechac. Ewentualnie może Ateny (trasa Augustów - Suwałki i w Nowince odbijasz w prawo) jezioro Blizno.
Co do Augustowa, to jest jeszcze mniejsza plaża (nie wiem czy jest tam ratownik itd. ale brzeg jest ok) przy hotelu Warszawa (jadąc na Suwałki na ostatnich światłach w lewo). Można też dość pieszo mijając dwie plaże miejskie (nowszą i drugą tą z wyciągiem), ale to jakieś 20 min drogi.
Byłem w Starym Folwarku, ale z powodu padającego deszczu zwiedziłem jedynie Klasztor...
Wracając zajechałem na plażę do Aten - malusieńka, stroma, pełno mrówek i głośno grająca muzyka z sąsiadującego kempingu - ale plażowanie odbębnione
[ Dodano: Sob 19 Lip, 14 23:10 ]
Może komuś się przyda: najlepiej plażowało mi się na Patelni w Przewięzi. Ewentualnie polecić mogę (choć jedynie rzuciłem okiem) plażę "leśną" tuż przy skrzyżowaniu drogi nr 16 z ul. Turystyczną.
Komentarz